CASA:UNA
Dansk ejendomsmægler på Costa del Sol, Costa Blanca & Mallorca
Tlf. +34 951 100 210
EnglishSvenskaDanskEspañolDutch


Forsiden
HOT!
Nye - salg
Nye - leje
Sælg
Kontakt os
Costa del Sol apartment for sale
Villa for sale in Malaga
Marbella
Fuengirola - Mijas
Benalmadena
Marbella Øst
Vest for Marbella
Malaga
Boliger Spanien - Det nye marked for boliger i Spanien

Bolig Spanien
Bolig Spanien

Boliger i Spanien på Costa del Sol - Solkysten. Det nye marked for boliger i Spanien

Bolig Spanien

Skrevet af CASA:UNA, januar 2007 

Bolig i Spanien - markedet 
Markedet på Costa del Sol følger det internationale boligmarked. Englænderne er store opkøbere i Spanien, og de vil fortsat spille en afgørende rolle for boligmarkedet. Skandinaverne køber også en hel del boliger i Spanien. Tyskernes køb af bolig i Spanien har været hårdt ramt af krise i den tyske økonomi. Tyskerne har mange penge, men når økonomien er trængt, sidder de hårdt på de tjente penge. 

Spanien - mange faktorer 
Boligmarkedet i Spanien hænger sammen med flere andre markeder, hvorfor det er svært at spå om udviklingen. Egentlig skal man kunne spå om mange landes boligmarkeder på samme tid. 

Spanien som investeringsland 
Tidligere var der en vækst i priserne på boliger i Spanien på 15 - 30% om året, og det tiltrak investorer, der opkøbte boligenheder før byggerierne var færdige. Mange af dem solgte endda igen inden byggeriet var afsluttet. 2005 og 2006 så en opbremsning i væksten, uden at der dog har været et egentligt prisfald i boligerne. Det betyder, at investorer, der jagter meget store og hurtige afkast er nødt til at gå på de nye markeder. 

Investering i Spanien i dag? 
Det nuværende marked er et "naturligt marked". Det er et marked, der primært består af folk, der køber for selv at anvende boligerne. Der er for mange boliger til salg i Spanien, hvilket betyder at det er nemmere som køber at finde en billig bolig i Spanien. Liggetiden er længere i dag, og nogle boligejere er villige til at overveje bud, for at "komme videre". CASA:UNA betragter markedet i dag som "købers marked".

Læs også CASA:UNAs blog: Bolig i Spanien - dansk ejendomsmægler om salg af boliger i Spanien

2005 CASA:UNA Spain-Property